x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul primar din Cernavodă, reţinut pentru un prejudiciu de 28 de miliarde de lei vechi

Fostul primar din Cernavodă, reţinut pentru un prejudiciu de 28 de miliarde de lei vechi

13 Dec 2010   •   22:19

Fostul primar al oraşului Cernavodă Gheorghe Hânsă a fost reţinut, luni seară, alături de alte patru persoane, fiind acuzat de prejudicierea bugetului local cu suma de 28 de miliarde de lei vechi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, alături de Gheorghe Hânsă mai sunt cercetaţi, printre alţii, fiul său, fratele său, şi doi fosţi angajaţi ai Primăriei Cernavodă, în total în acest caz fiind anchetate şase persoane, cinci dintre acestea fiind reţinute de procurorii constănţeni.

Cele şase persoane sunt anchetate pentru că în perioada 2005-2008 ar fi prejudiciat bugetul local cu suma de 28 de miliarde de lei vechi.

Fostul primar şi alte patru persoane, între care fiul şi fratele său, au fost reţinuţi, luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, cea de-a şasea persoană implicată în acest caz, şi anume unul dintre cei doi foşti angajaţi ai Primăriei Cernavodă, fiind cercetată în libertate pentru aceleaşi infracţiuni.

Cei cinci reţinuţi luni seară vor fi prezentaţi instanţei Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Gheorghe Hânsă are 64 de ani şi a avut două mandate ca primar al oraşului Cernavodă între 2000 şi 2008.

• Mediafax

×
Subiecte în articol: observator