x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul Secretar General al Guvernului, Daniela Andreescu, demisă după acuzaţiile ANI, a câştigat procesul cu statul

Fostul Secretar General al Guvernului, Daniela Andreescu, demisă după acuzaţiile ANI, a câştigat procesul cu statul

de Agerpres    |    05 Oct 2012   •   15:05
Fostul Secretar General al Guvernului, Daniela Andreescu, demisă după acuzaţiile ANI, a câştigat procesul cu statul
Sursa foto: INTACT IMAGES/Dragos Stoica

Fostul secretar general al Guvernului Daniela Andreescu a câştigat astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul în care a contestat decizia de eliberare din funcţia pe care o deţinea în Cabinetul fostului premier Emil Boc. Hotărârea nu este executorie şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit deciziei de astăzi, Daniela Andreescu trebuie reîncadrată pe o funcţie corespunzătoare categoriei de înalt funcţionar public. În plus, Andreescu trebuie să primească echivalentul salariului de la SGG, de la revocarea sa până la reîncadrarea într-o funcţie de înalt funcţionar public.

Daniela Andreescu, fost secretar general al Guvernului, a introdus două acţiuni la Curtea de Apel Bucureşti prin care solicită instanţei anularea deciziei premierului Emil Boc prin care a fost revocată din funcţie şi contestă raportul prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat-o în conflict de interese.

Dosarul în care Andreescu cere anularea deciziei de revocare din funcţie a fost înregistrat la Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal de la CAB pe 13 ianuarie.

Daniela Andreescu a ocupat funcţia de secretar general al Guvernului în perioada 5 ianuarie 2009 - 25 noiembrie 2011, fiind revocată din funcţie de premierul Emil Boc, după ce în presă au apărut informaţii că ea se află în conflict de interese.

Conform dispoziţiilor art. 72 din din Legea 161/2003, persoana care exercită funcţia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligată să nu emită acte administrative sau să nu încheie un act juridic ori să nu ia sau să nu participe la luarea unei decizii în exercitarea funcţiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său sau rudele de gradul I.

×