x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul şef al Poliţiei Dolj, destituit în 2010 de Blaga, repus în funcţie

Fostul şef al Poliţiei Dolj, destituit în 2010 de Blaga, repus în funcţie

06 Ian 2011   •   12:35

Constantin Nicolescu, demis de fostul ministru Vasile Blaga, în august 2010, pentru management defectuos, a fost repus, în această dimineaţă, în funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie, în baza unei decizii a instanţei.

Comisar-şef Cconstantin Nicolescu, mutat la Compartimentul Preveniri după ce a fost destituit din funcţia de inspector-şef al IPJ Dolj printr-un ordin semnat în luna august 2010 de ministrul Administraţiei şi Internelor de la acea vreme, Vasile Blaga, a fost repus, în această dimineaţă, în funcţie, susţin surse din cadrul inspectoratului, citate de Mediafax.

Comisarul-şef Constantin Nicolescu a fost numit la conducerea Poliţiei Dolj în aprilie 2009, pe locul lăsat liber de comisarul-şef Gheorghe Bică, care s-a pensionat. Nicolescu fusese până la acea dată şef al IPJ Gorj.

Constantin Nicolescu a fost demis, la sfârşitul lunii august 2010, de la şefia IPJ Dolj, pentru management defectuos.

Până la ocuparea funcţiei prin concurs, conducerea IPJ Dolj ar fi urmat să fie asigurată interimar de comisarul-şef Nicuşor Badea, în prezent adjunct al şefului Poliţiei Judeţene Dolj. La sfârşitul lunii septembrie 2010, fostul comandant al IPJ Dolj comisar-şef Constantin Nicolescu a obţinut în instanţă suspendarea deciziei prin care a fost demis.

Potrivit portalului oficial al instanţelor din România, magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, în 17 septembrie, într-un singur termen de judecată, să admită solicitarea comisarului-şef Constantin Nicolescu şi să suspende executarea ordinului emis de Vasile Blaga.

×