x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fotbaliştii de la UTA Arad, agresaţi în Ungaria de suporterii echipei Honved

Fotbaliştii de la UTA Arad, agresaţi în Ungaria de suporterii echipei Honved

26 Feb 2012   •   11:32
Fotbaliştii de la UTA Arad, agresaţi în Ungaria de suporterii echipei Honved

Fotbalistii de la UTA Arad au fost agresati in orasul ungar Mako, unde au disputat un meci amical cu formatia Honved, informeaza sportarad.ro.

Aradenii au fost intampinati in fata stadionului din Mako de un grup de 50 de suporteri ai formatiei maghiare. Unul dintre ei a aruncat cu un pahar de sticla in jucatorii romani.

De asemenea, suporterii maghiari s-au repezit si asupra a patru autoturisme in care venisera suporterii aradeni, acestia fiind nevoiti sa faca cale intoarsa.

Potrivit presedintelui clubului, Giovanni Catanzariti, a fost nevoie de interventia unui echipaj de politie pentru a-i calma pe suporterii maghiari.

"Nu ma asteptam deloc sa ni se intample asa ceva aici. Credeam ca venim la un meci amical, pasnic, dar era s-o patim rau cu totii. Cel mai frica mi-a fost pentru sotia si copilul meu, care erau cu mine in masina si nu stiau ce se intampla", a afirmat acesta.

"Am trecut prin niste clipe mai putin placute. La coborarea din autocar, am fost atacati fizic si verbal, au aruncat cu un pahar in mijlocul nostru, ne-au stropit cu bere, a fost aproape sa degenereze totul. Stiindu-se faptul ca aproape orice intalnire sportiva sau de alt gen maghiaro-romana isca patimi si orgolii, ar fi trebuit sa se ia masuri ordine. Oricum, rar mi-a fost sa vad suporteri pusi atat de mult pe scandal, dar bautura si – probabil – drogurile si-au spus cuvantul", a declarat si antrenorul Roland Nagy, pentru sportarad.ro.

Incidentele au continuat si in timpul partidei. Portarul Madalin Smaranda a fost lovit in tampla de o bucata de gheata aruncata de suporterii echipei Honved.

Arbitrul a intrerupt meciul pentru zece minute. La final nu au mai fost incidente, pentru ca majoritatea suporterilor plecasera de la stadion.

UTA a castigat meciul cu 2-1.

×