x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fotogografica 2006 - Tineri, va ordon: fotografiati!

Fotogografica 2006 - Tineri, va ordon: fotografiati!

de Dana Cobuz    |    28 Mai 2006   •   00:00
Fotogografica 2006  - Tineri, va ordon: fotografiati!

Vreme de o saptamana, Palatul Sutu (Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti) a fost rezervat iubitorilor de natura si fotografie, reuniti de Fotogeografica 2006.

Aventura a inceput timid acum zece ani in cadrul Facultatii de Geografie a Universitatii Bucuresti, care indraznea sa sprijine un concurs de fotografie botezat Fotogeografica. Anul urmator, competitia s-a extins la nivelul Centrului Universitar Bucuresti, iar de la a treia editie a capatat caracter national. Cu timpul s-au inmultit "ajutoarele".

COMPETITIE ACERBA. La editia din acest an a concursului, organizat de Casa de Cultura a Studentilor si Clubul Ecologic UNESCO Pro Natura, s-au inscris nu mai putin de 135 de concurenti din toata tara, cu peste 600 de fotografii. Juriul de specialitate a ales pentru a fi expuse la Palatul Sutu 120 de lucrari care pot fi vazute si la adresa www.fotogeografica.ro. Iata-i si pe castigatorii acestei editii, anuntati in cadrul galei de vineri seara:

Sectiunea fotoreportaj Geographica: Premiul I - "Oamenii marii - o zi din viata pescarilor lipoveni din Costinesti", autor Alexandru Spineanu din Bucuresti. Premiul al II-lea - "Cortorarii din Bratei - Etnicii romi in cautarea identitatii pierdute", autor Rares Avram Roman, membru Asociatia "Aquarius". Premiul al III-lea - "Cu tuaregii prin muntii de nisip", autor Oana Mirela Chachula din Bucuresti, membra Asociatia "Focul Viu".

Sectiunea artistica "Peisajul natural, cultura si traditiile romanesti": Premiul I - fotografia "Slalom", autor Alin Popescu din Slobozia, membru Fotoclub Slobozia.

Premiul al II-lea - fotografia "Industry", autor Radu Ponta din Arad. Premiul al III-lea - fotografia "Despre viata si moarte", autor Nicolae Eugen Nedelcu din Bucuresti.

In urma voturilor vizitatorilor site-ului www.fotogeografica.ro, Premiul de popularitate Alpinet a fost acordat Minervei Vincze, pentru "Tara nimanui".

Oana Mirela Chachula - premiul al III-lea pentru "Cu tuaregii prin muntii de nisip"
Aradeanul Radu Ponta - premiul al II-lea al Sectiunii Artistice pentru "Industry"

"Oamenii marii" - Alexandru Spineanu, premiul I sectiunea fotoreportaj
"Despre viata si moarte", Nicolae Eugen Nedelcu
"La sfat", o compozitie de Razvan Baleanu
×
Subiecte în articol: observator premiul