x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Francezii vor directori români în companiile mari

Francezii vor directori români în companiile mari

de Diana Scarlat    |    20 Ian 2011   •   16:59

Tinerii români au şansa să se instruiască în Franţa, apoi să fie angajaţi de companiile franceze din România, pe posturi de conducere, cu ocazia unui parteneriat între ambasada Franţei şi mai multe companii franceze care au reprezentanţe în România.

Partenerii au ales să se asocieze pentru a permite, înca de la începutul anului şcolar 2011, studenţilor şi tinerilor salariaţi români să beneficieze de o bursă de studii cofinanţată de Ambasada Franţei şi de companiile semnatare. Fiecare bursier va urma un master în Franţa, care va cuprinde un stagiu de şase luni în cadrul unei societăţi, la sfârşitul programului de studiu urmând ca beneficiarii să fie recrutaţi în România, pe un post de răspundere, de către societatea care l-a finanţat.
Cei interesaţi sunt invitaţi să se înscrie pe site-ul Ambasadei Franţei:
www.ambafrance-ro.org/index.php/fr_FR/dossiers/la-cooperation-et-l-action-culturelle/la-cooperation-universitaire-et-scientifique.

"Această acţiune ilustrează voinţa împărtăşită a ministerului francez al afacerilor externe şi europene şi a societăţilor franceze prezente în România, de a promova excelenţa şi inserţia profesională a tinerelor talente”, precizează reprezentanţii ambasadei Franţei la Bucureşti.

Convenţiile de parteneriat între Ambasada Franţei  şi societăţile franceze Orange România, Thales, Société Générale Insurance membru BRD Group, Cabinetul de avocatură Gide Loyrette Nouel, Pentalog Romania, Lafarge Romania, Automobile Dacia şi Colas Drumuri se vor semna marţi, 25 ianuarie, la sediul ambasadei Franţei la Bucureşti. Ceremonia de semnare a convenţiilor de parteneriat se va desfăşura în prezenţa ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, şi a tuturor directorilor de societăţi partenere.

×