x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fundaşul lui Lazio, Ştefan Radu, audiat o oră şi jumătate pentru gestul asemănător salutului nazist

Fundaşul lui Lazio, Ştefan Radu, audiat o oră şi jumătate pentru gestul asemănător salutului nazist

19 Apr 2012   •   09:19
Fundaşul lui Lazio, Ştefan Radu, audiat o oră şi jumătate pentru gestul asemănător salutului nazist

Fundasul Stefan Radu a fost audiat, miercuri, timp de o ora si jumatate, de procurorul federal Stefano Palazzi din cadrul Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), in legatura cu gestul asemanator salutului nazist facut la finalul meciului castigat de Lazio, 3-1, cu Napoli, in Serie A, din 7 aprilie.

Avocatul clubului Lazio, Gian Michele Gentile, a afirmat, inainte de audiere, ca detine imagini care arata ca jucatorul nu a facut acest gest.

Radu a iesit de la audieri fara a face vreo declaratie.

"Radu nici macar nu stie ce inseamna fascismul. Intr-un video de pe Youtube pe care l-am prezentat procurorului, intre imbratisari si felicitari, se vede ce face: Radu saluta suporterii, se intoarce, este rechemat si ridica bratul. Politica nu mai exista in vestiarul echipei Lazio de cand a plecat Di Canio", a spus Gentile.

Potrivit avocatului, decizia privind o eventuala proceduram disciplinara impotriva jucatorului va fi luata in 15 zile. "Cred ca va primi o amenda. Dar noi am demonstrat cum sunt faptele, speram ca totul s-a rezolvat", a precizat Gentile.

Stefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemanator salutului nazist, dupa meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a XXXI-a a campionatului Italiei, conform imaginilor prezentate de presa italiana. "Printre atatea gesturi de bucurie, a fost fotografiat si salutul fundasului Stefan Radu catre Curva Nord. Romanul i-a salutat pe tifosi cu bratul drept ridicat, intr-un fel de salut roman", a scris duminica agentia Ansa.

La 8 aprilie, Lazio Roma a dat publicitatii un comunicat, pe site-ul oficial, in care sustine ca gestul lui Stefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundasul doar sarbatorind victoria alaturi de fani.

In 2006, capitanul de atunci al formatiei Lazio Roma, Paolo Di Canio, a fost suspendat pentru un meci si amendat cu 10.000 euro, in urma salutului nazist de la meciul cu Livorno. Pentru un salut asemanator, Di Canio, in varsta de 37 ani, fusese suspendat o etapa si in urma partidei Lazio - Juventus Torino, scor 1-1. De asemenea, atacantul italian a fost amendat cu 10.000 euro in martie 2005, pentru un gest asemanator la jocul cu AS Roma. Di Canio afirmase atunci ca modalitatea de a-si manifesta bucuria in teren nu are nici o legatura cu politica, dar Comisia de Disciplina a considerat ca un salut in acest fel nu poate fi interpretat ca un element de bucurie.(Mediafax)

×