x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeriu: Legea trebuie respectată şi în cazul Liceului "Jean Monnet"

Funeriu: Legea trebuie respectată şi în cazul Liceului "Jean Monnet"

05 Dec 2011   •   13:14

Legea trebuie respectata si in cazul Liceului "Jean Monnet", iar Inspectoratul Scolar va duce la indeplinire concluziile raportului Corpului de Control, a declarat astazi, la Palatul Parlamentului, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Ministrul a precizat, in context, ca unitatile de invatamant preuniversitar au intre atributii si asigurarea sigurantei elevilor.

"Raportul Corpului de control al Ministerului Educatiei este clar, iar conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti va duce la indeplinire concluziile raportului. (...) Coordonatele anului scolar sunt foarte clare - disciplina, organizare buna si respectarea valorilor scolii romanesti, ori in situatia in care s-a constat ceea ce s-a constat la acest liceu vreau sa spun ca legea este aceeasi pentru toti. Conducerea unei unitati de invatamant preuniversitar are mai multe atributii, inclusiv asigurarea sigurantei elevilor, ori acest lucru nu s-a intamplat", a spus ministrul.

Referitor la faptul ca elevii din acest liceu bucurestean le sprijina pe fostele directoare Tudorita Codreanu si Simona Dumitrascu, Daniel Funeriu a replicat ca 'atributiile legale de desemnare a unui director nu apartin elevilor'.

Conducerea liceului Jean Monnet a fost demisa din cauza gravelor nereguli constatate de Corpul de control al MECTS.

×