x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeriu: Subiectele de bacalaureat au fost transmise şi recepţionate la toate centrele de examinare

Funeriu: Subiectele de bacalaureat au fost transmise şi recepţionate la toate centrele de examinare

31 Mai 2010   •   00:00

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, astăzi, că subiectele de la examenul de bacalaureat au fost transmise şi recepţionate la toate centrele de examinare. Funeriu a precizat că a avut o videoconferinţă, în această dimineaţă, cu inspectorii generali şcolari.

"În toate cele peste 1.400 de centre de examinare subiectele au fost transmise şi recepţionate", a declarat ministrul Educaţiei, potrivit Mediafax. Acesta le-a mulţumit profesorilor care au înţeles să fie de partea elevilor.

"Mâine (luni - n.r.) este cea mai grea zi a bacalaureatului oral, respectiv proba de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, la care participă toţi candidaţii. Este o premieră în sistemul educaţional din România, întrucât proba de luni are două etape, prima constând dintr-o audiţie a unui text şi explicarea lui şi o probă scrisă, care vizează înţelegerea unui text scris. La proba de luni vor fi prezenţi toţi cei peste 200.000 de candidaţi", a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

De mâine, bacalaureatul se va desfăşura normal, conform vechii proceduri de susţinere a probei orale.

Cu privire la desfăşurarea orelor în şcoli, aceasta este o problemă locală, astfel încât profesorii care sunt în grevă aveau obligaţia să le comunice elevilor să nu vină la cursuri sau să ceară altor colegi să îi înlocuiască.

×
Subiecte în articol: observator