x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Furtul secolului - Nica, pus in libertate

Furtul secolului - Nica, pus in libertate

de Miruna Pasa Petru    |    18 Oct 2007   •   00:00

Ultimul inculpat arestat preventiv in dosarul "Furtul secolului", Petru Nica, a fost eliberat marţi seara.



Considerat "creierul" jefuirii unei maşini de transport valori, Petru Nica a primit după mai multe incercări nereuşite o decizie de punere in libertate.

Hotărărea Curţii de Apel Bucureşti a fost primită prin fax la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova Bucureşti şi a fost pusă in aplicare marţi, in jurul orei 21:30. Ceilalţi doi inculpaţi, Gabriel Velescu şi Aurelian Paven, acuzaţi de furtul a 88,4 miliarde de lei şi a 33.396 de dolari, au fost puşi in libertate in primăvara acestui an.

Cazul "Furtul secolului" este in prezent rejudecat la Tribunalul Bucureşti după ce, la inceputul acestui an, instanţa supremă a dispus reluarea procesului.

Iniţial, cei trei acuzaţi primiseră condamnări la căte 14 ani de inchisoare şi fuseseră obligaţi să plătească opt miliarde de lei vechi, suma nedescoperită in timpul anchetei.

Potrivit rechizitoriului, in dimineaţa zilei de 5 iulie 2004, Petru Nica ar fi fugit cu maşina blindată, a cărei pază trebuia să o asigure, in care se aflau bani proveniţi de la filialele unei bănci. Căteva ore mai tărziu, maşina blindată a fost găsită abandonată.

×
Subiecte în articol: observator