x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Oprea, la "Sinteza zilei": Conduc Guvernul milităreşte. Azi, şedinţa a durat 30 de minute

Gabriel Oprea, la "Sinteza zilei": Conduc Guvernul milităreşte. Azi, şedinţa a durat 30 de minute

24 Iun 2015   •   22:00
Gabriel Oprea, la "Sinteza zilei": Conduc Guvernul milităreşte. Azi, şedinţa a durat 30 de minute

Premierul interimat Gabriel Oprea a afirmat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza zilei", că intenţionează să conducă Guvernul cât mai tehnic, "milităreşte, în sensul bun al cuvântului".

Încă de la începutul emisiunii, liderul UNPR i-a cerut lui Mihai Gâdea să i se adreseze cu apelativul de "general" şi nu de "premier", pentru a nu fi creată confuzie.

"V-aş ruga, daca puteţi, să-mi spuneţi domnule general. Şi pe colegii din Guvern i-am rugat să-mi spună "domnule general". E cea mai mare onoare pentru mine. (...) Prim-ministrul este Victor Ponta. Eu sunt conjunctural premier", a spus Gabriel Oprea, la Antena 3.

"Vreau să fie o perioadă tehnică, în primul rând. Le-am cerut colegilor să dăm dovadă în această perioadă că putem să ne facem datoria, România să fie guvernată ca şi cum Victor Ponta ar fi prezent. (....) Mai puţin la televiziuni, toate hotărârile de guvern să aibă toate avizele şi să ne mişcăm un pic mai repede", a mai spus Gabriel Oprea.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Duminică, premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, "pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru" de către Victor Ponta.

×