x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea îi invită pe primari la o dezbatere legată de începutul anului școlar: Este momentul să cerem Guvernului să aloce resursele financiare necesare

Firea îi invită pe primari la o dezbatere legată de începutul anului școlar: Este momentul să cerem Guvernului să aloce resursele financiare necesare

07 Aug 2020   •   10:31
Firea îi invită pe primari la o dezbatere legată de începutul anului școlar: Este momentul să cerem Guvernului să aloce resursele financiare necesare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi invită pe primari la o dezbatere privind începerea anului școlar, pentru a solicita Guvernului alocarea resurselor financiare necesare. 

„Sistemul de învăţământ are nevoie de investiţii, pregătire şi adaptare la noile cerinţe pentru desfăşurarea anului şcolar în condiţii de siguranţă sanitară pentru elevi şi cadre didactice. Şi, asta, în ritm alert. Deşi Primăria Capitalei nu are în administrare reţeaua şcolară, această fiind la primăria de sectoare, cred că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să nu lăsăm lucrurile aşa. Îi invit pe colegii mei primari la o dezbatere aplicată cu privire la pregătirea începerii anului şcolar. Este momentul să vorbim pe o singură voce, indiferent de opţiunile politice, şi să cerem răspicat Guvernului ca, atunci când ne transferă responsabilităţi, să aloce şi resursele financiare necesare pentru a le rezolva", a scris Gabriela Firea, vineri, pe contul său de Facebook. 

De asemenea, primarul Capitalei a criticat „planul semafor” anunțat de Guvern, de începere a noului an școlar, afirmând că „adâncește haosul și bulversează o întreagă generație de copii și adolescenți”. 

Totodată, aceasta a reproșat Guvernului că tabletele promise la începutul crizei sanitare „nu au ajusn nici acum la copiii din familii defavorizate și nici nu există siguranța că vor ajunge până la începutul noului an școlar”.

„Incertitudinea celor trei scenarii – verde, galben și roșu -, mesajele contradictorii transmise de cei care ar trebui să gestioneze și să găsească soluții acestei situații extrem de complexe, dar mai ales, faptul că în al doisprezecelea ceas Guvernul PNL se spală pe mâni de responsabilități, forțează limita incompetenței. Așa numita ”descentralizare” a deciziei legată de felul în care vor fi reluate cursurile și aruncarea acestui cartof fierbinte la nivel local, fără a scoate o vorbă despre alocarea resurselor de care este atâta nevoie, este dovada clară că Guvernul PNL Orban recunoaște că este depășit de situație. 
Indolența și lipsa de preocupare față de problemele reale își spun cuvântul. Tabletele promise de Guvernul Orban la începutul crizei sanitare nu au ajuns nici acum la copiii din familii defavorizate și nici nu există siguranța că vor ajunge până la începutul noului an școlar. Minciuna a ieșit la suprafață. În continuare, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Educației, Monica Anisie, se rezumă la promisiuni conjugate la timpul viitor. ”, a mai scris Gabriela Firea. 
 

×