x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea spune: „Stop hărţuirii şi violenței la locul de muncă!”

Gabriela Firea spune: „Stop hărţuirii şi violenței la locul de muncă!”

19 Feb 2022   •   11:44
Gabriela Firea spune: „Stop hărţuirii şi violenței la locul de muncă!”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a scris sâmbătă pe Facebook, că anul trecut 350 de femei au cerut ajutorul autorităților după ce au fost hărțuite acasă sau la serviciu.

În acest sens, ministrul Familiei  susține necesitatea semnării și ratificării, în cel mai scurt timp posibil, a Convenției nr. 190 a Organizației Internaționale a Muncii pentru eliminarea discriminării și hărțuirii din lumea muncii și a Recomandării nr. 206.

„Am discutat toate aceste aspecte cu liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, încă din luna ianuarie. Colegii mei, specialiști din Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sunt pregătiți să se implice în elaborarea proiectului de Lege privind ratificarea Convenției, după semnarea acesteia. Consider că indiferent de domeniul în care lucrăm, de poziția pe care o ocupăm, avem dreptul la un loc de muncă sigur și sănătos! Nu doar abuzul fizic și verbal este intolerabil, ci și riscurile psihosociale și practicile de muncă abuzive”, mai scrie Firea.

Conform ministrului, consolidarea cadrului legislativ și implementarea legislației sunt fundamentale pentru eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă.

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea