x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gafă pe site-ul summitului NATO de la Chicago: Traian Băsescu este premierul României şi conduce Guvernul din anul 2004

Gafă pe site-ul summitului NATO de la Chicago: Traian Băsescu este premierul României şi conduce Guvernul din anul 2004

24 Apr 2012   •   08:48
Gafă pe site-ul summitului NATO de la Chicago: Traian Băsescu este premierul României şi conduce Guvernul din anul 2004

Site-ul oficial al summitului NATO de la Chicago, chicagonato.org, il prezinta pe presedintele Traian Basescu drept premierul Romaniei. Site-ul mentioneaza ca Romania este stat membru al NATO si ca Basescu a preluat functia la 20 decembrie 2004.

Cel de-al 25-lea summit al Aliantei Nord-Atlantice se va desfasura la 20 si 21 mai la Chicago si se va concentra pe trei mai probleme: angajamentul fata de Afganistan in perioada de tranzitie si dupa aceasta, asigurarea ca Alianta are capacitatile necesare pentru a-si apara populatia si teritoriul si de a se confrunta cu provocarile secolului al XXI-lea, precum si consolidarea retelei de parteneri ai NATO de pe intreg globul.

Potrivit site-ului NATO, la Chicago, notiunea de "smart defence" - prioritizare, specializare si cooperare sporita - va fi transformata intr-o strategie privind capacitatea pe termen lung. Aceasta strategie are trei componente: in primul rand, un pachet de proiecte multinationale menite sa trateze deficiente critice in termeni de capacitate; in al doilea rand, proiecte multinationale pe termen mai lung ce includ scutul antiracheta, supravegherea terestra (Alliance Ground Surveillance) si misiuni aeriene; in al treilea rand, proiecte strategice pentru 2020 in domenii precum misiunile comune de Informatii, Monitorizare si Recunoastere, dar si de alimentare in zbor.

×