x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GALAŢI / Candidat la Senat, reţinut de DNA

GALAŢI / Candidat la Senat, reţinut de DNA

de Violeta Fotache    |    14 Noi 2008   •   00:00

Candidatul PNDC Galaţi la un loc în Senatul României, Gheorghe Balâc, a fost reţinut miercuri de procurorii DNA, după ce a dat unui grefier de la Tribunalul Galaţi 1.000 de lei, din 650.000 de RON promişi.

Potrivit DNA, Gheorghe Balâc, om de afaceri, ar fi discutat cu grefierul în ultimele două luni pentru a obţine în schimbul acestor bani o soluţie favorabilă într-un proces comercial în care firma lui Balâc este parte. Dacă ar fi câştigat acest proces, spun surse judiciare, Gheorghe Balâc ar fi câştigat peste 2.700.000 de RON (27 miliarde de lei vechi). Grefierul ar fi urmat să convingă un judecător de la Tribunalul Galaţi să-i facă acest favor omului de afaceri pentru 500.000 de RON din suma promisă, restul urmând să intre în buzunarele grefierului.

Politicianul-afacerist a fost însă denunţat de grefier, astfel că “la data de 12 noiembrie 2008, inculpatul Balâc Gheorghe a fost prins în flagrant delict de către procurorii anticorupţie în timp ce i-a înmânat persoanei denunţătoare suma de 1.000 RON în scopul menţionat mai sus”, se arată în comunicatul DNA.

Judecătoria Galaţi a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Gheorghe Balâc, iar recursul declarat de procurori urmează a fi judecat de Tribunalul Galaţi.

Surse din Judecătoria Galaţi au precizat că judecătoarea care a respins aseara arestarea lui Balâc este fina avocatului inculpatului.

×
Subiecte în articol: observator