x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galerie FOTO Ceremonia de Ziua Națională a României de la Arcul de Triumf

Galerie FOTO Ceremonia de Ziua Națională a României de la Arcul de Triumf

01 Dec 2020   •   17:38
Galerie FOTO Ceremonia de Ziua Națională a României de la Arcul de Triumf
Sursa foto: Lucian Alecu

Ceremonii fără public de Ziua Națională a României. La Arcul de Triumf au fost doar oficialități, în frunte cu președintele României, Klaus Iohannis, membri ai Guvernului și peste o sută de militari. Ceremoniile au ținut în jur de 30 de minute, potrivit Mediafax.

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale au participat la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti. În timpul ceremoniei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, a fost intonat imnul național, au fost trase 21 de salve de tun, iar Preşedintele României, Klaus Iohannis, a salutat garda de Onoare, a depus o coroană de flori şi a susţinut o alocuţiune în care a vorbit despre Ziua Națională și despre criza medicală cu care se confruntă România.

„Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strîngere de inimă. Pandemia COVID 19 care ne-a afectat și pe noi ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite (...) În această piață în care am fost la atâtea sărbători, astăzi suntem mult mai puțin ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor, ridicați în brațe de către bunici sau părinți emoționați, sunt imagini de care ne este dor, pe care vrem să le revedem cât mai repede (…) Urez la mulți românilor oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism”, a spus președintele Kaus Iohannis în fața Arcului de Triumf.

La ceremonii au participat premierul Ludovic Orban și membri ai Guvernului. Toți participanții, inclusiv militarii, au purtat mască de protecție.

 

 

Foto Lucian Alecu - Jurnalul

 

×