x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Garda Financiara decapitata

Garda Financiara decapitata

07 Mai 2004   •   00:00

Autoritatea Nationala de Control (ANC) a solicitat comisiei de disciplina de la nivelul Comisariatului General al Garzii Financiare demiterea comisarului-sef al Garzii Financiare Harghita, Moise Flueras, si a comisarului-sef de divizie, Gogu Stefan, a declarat, ministrul ANC, Ionel Blanculescu.

catalin budescu

Cei doi sunt acuzati de favorizarea firmelor apartinand omului de afaceri Csibi Istvan, precum si de legaturi apropiate cu acesta. De asemenea, ANC a constatat si situatii de incompatibilitate si conflicte de interese in exercitarea functiilor publice in urma verificarilor extinse si asupra averii pe care cei doi o detineau.

Comisarul-sef al Garzii Financiare, Marian Pasulea, a specificat ca Parchetul General a hotarat inceperea urmaririi penale in cazul prejudiciului la bugetul de stat de 17 miliarde lei constatat de Garda Financiara Centrala la firmele lui Istvan. Initial, Parchetul Harghita a considerat ca aspectele sesizate de raportul intocmit de Garda Financiara nu sunt insuficiente pentru a continua cercetarile.

Avere de comisar-sef

Moise Flueras, comisarul-sef din Harghita, detine direct sau indirect o serie de imobile si masini de lux. Astfel, acesta are un apartament in Miercurea-Ciuc (55,98 mp), o casa de locuit din anul 2001 (111 mp), doua case de vacanta, dobandite in anul 1993, respectiv 1997. Cele doua sunt o cabana in localitatea Izvorul Muresului cumparata de la BTT SA si o casa de vacanta in Miercurea-Ciuc, „o coliba", cum o denumeste acesta in declaratia sa de avere, in suprafata de 36 mp. Flueras detine un autoturism Mercedes Benz C220 din 2000 in valoare de 39.400 de marci germane si un Opel Corsa din 2001 in valoare de 9.800 de marci germane inmatriculat pe numele sotiei, Flueras Doina.
×
Subiecte în articol: observator