x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană: Alegerile prezidenţiale din acest an nu vor fi un "joc de domnişoare"

Geoană: Alegerile prezidenţiale din acest an nu vor fi un "joc de domnişoare"

10 Feb 2009   •   00:00
Geoană: Alegerile prezidenţiale din acest an nu vor fi un "joc de domnişoare"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, în cadrul unei dezbateri televizate, că alegerile prezidenţiale şi europarlamentare din acest an vor fi extrem de importante, caracterizate de luptă politică şi electorală, şi nu un "joc de domnişoare", fără miză.



"Cine crede că anul electoral 2009 va fi un joc de domnişoare, fără miză, se înşală. Miza alegerilor europarlamentare este una naţională, pan-europeană. Cine crede că jocurile sunt făcute, că alegerile prezidenţiale nu sunt importante, că nu va fi o luptă dusă politic şi electoral, se înşală", a precizat Geoană, citat de Mediafax.Liderul PSD a precizat, totodată, că alegerile prezidenţiale vor avea o "miză colosală", iar anul electoral 2009 va comprima, practic, un întreg ciclu electoral, prin importanţa evenimentelor şi prin miza electorală pe care le va însuma.
Geoană a precizat că anul 2009 va fi cel mai important an din ultimii 20 traversaţi de România, întrucât vor trebui trecute o serie de teste.
El a arătat că unul dintre aceste teste va consta în asigurarea stabilităţii politice în condiţii de luptă electorală prelungită. Geoană a mai spus că România traversează în acest moment, la 20 de ani de la Revoluţie, a doua mare criză de sistem, caracterizată, la rândul său, de o reaşezare profundă. El a arătat că primul test la care este supusă România de către această criză de sistem este cel al solidarităţii, urmat, îndeaproape, de testul modului de organizare al capitalismului. Liderul PSD a arătat că România va trebui să traverseze şi testul maturităţii politice, dar şi pe cel care implică fructificarea crizei şi transformarea acesteia în oportunitate.

×
Subiecte în articol: romania