x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană: Intervenţia după accidentul din Apuseni trebuie analizată de CSAT şi "tăiat în carne vie"

Geoană: Intervenţia după accidentul din Apuseni trebuie analizată de CSAT şi "tăiat în carne vie"

23 Ian 2014   •   11:26
Geoană: Intervenţia după accidentul din Apuseni trebuie analizată de CSAT şi "tăiat în carne vie"

Senatorul PSD Mircea Geoană cere "o analiză extrem de serioasă, inclusiv în CSAT", pentru a vedea dacă intervenţia după accidentul din Apuseni "nu reprezintă cumva şi un simptom de harababură în sistemul nostru statal şi în sistemul nostru de siguranţa naţională".

"E problema liderilor politici şi a primului-ministru să decidă responsabilităţi şi măsuri de responsabilizare politică. Ceea ce spun eu este că trăim un moment, acel tip de moment emoţional şi simbolic, care dacă este tratat bine, poate să facă enorm de mult bine unei guvernări. Dacă este tratat greşit, poate să o definească de o manieră negativă", a continuat Geoană, care a precizat că "trebuie tăiat în carne vie, indiferent unde duce lanţul".

 "Ca măsură, într-un astfel de moment, nu există altă variantă decât tăiat în carne vie, făcut o analiză extrem de serioasă, inclusiv la nivel de CSAT, dacă nu cumva acest tragic incident nu reprezintă cumva şi un simptom de harababură în sistemul nostru statal şi în sistemul nostru de siguranţa naţională. Sper că nu. Dar o analiză serioasă, şi nu pe hârtie, ci pe practică, care să ne convingă pe toţi şi să remedieze eventuale vulnerabilităţi ale sistemului nostru de siguranţă naţională trebuie făcut neîntârziat", a afirmat Geoană la RFI.

"Dacă la un incident relativ redus ca scară, dramatic prin simbolistica sa, dar redus ca scară, bâlbâim atâtea ore ca să depistăm nişte oameni şi un aparat de zbor, ce s-ar întâmpla în cazul unui cataclism sau unei probleme severe de siguranţă naţională? Acest tip de problemă (...) trebuie tratat cu asprime, cu celeritate şi cu foarte multă fermitate. Nu există altfel de soluţii, tergiversare, soluţii la jumătate de viteză, nu sunt suficiente nici politic şi public, dar nici instituţional şi structural din punct de vedere al funcţionalităţii statului român", a mai spus senatorul Mircea Geoană.

×