x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giani Deli Iorga, asasinul de la Cernavodă, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare

Giani Deli Iorga, asasinul de la Cernavodă, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare

07 Mar 2012   •   12:01
Giani Deli Iorga, asasinul de la Cernavodă, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare

Giani Deli Iorga, tanarul din Cernavoda acuzat ca i-a ucis pe socrii celui mai bun prieten al sau a primit, astazi, sentinta. El a fost pedepsit la 27 de ani de inchisoare, sub acuzatia de omor deosebit de grav si talharie.

In luna ianuarie a anului trecut, orasul Cernavoda a fost zguduit de trei crime si o sinucidere. Giani Deli Iorga, intr-un acces de furie, i-a ucis pe socrii prietenului sau, Bogdan Mitu, pentru ca acestia nu erau de acord ca fiica si ginerele lor sa locuiasca la ei. Apoi, Giani si-a sunat amicul si i-a spus ce a facut.

Nu se stie daca intre cei doi a existat o intelegere, cert este ca, la scurt timp dupa aceea, Bogdan Mitu si-a inecat in Dunare sotia care intentiona sa-l paraseasca, apoi s-a sinucis. Trupul sau a fost gasit, in apele fluviului, dupa aproape o luna. Giani Deli Iorga a fost prins de anchetatori la cateva zile dupa comiterea crimelor, pe care a recunoscut ca le-a comis.

Rechizitoriul arata ca totul a pornit de la o cearta in ziua de Craciun, in urma careia prietenul lui Giani, Bogdan Mitu si sotia lui, Gabriela, au fost dati afara din casa. Suparat ca prietenul lui a fost alungat, Giani a mers la locuinta sotilor Garoafa, inarmat cu un cutit.

O discutie in contradictoriu cu gazda s-a transformat intr-o crima. Petre Garoafa a fost ucis cu 30 de lovituri de cutit. A omorat-o apoi si pe Elena Garoafa, dupa care si-a sunat prietenul si i-a spus ce a facut.

×