x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, anchetat de Parchet pentru fals, la cererea ANI

Gigi Becali, anchetat de Parchet pentru fals, la cererea ANI

05 Mai 2009   •   00:00

Gigi Becali va fi anchetat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 pentru un posibil fals comis în declaraţia de avere depusă cu ocazia candidaturii sale pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din instituţie.



"Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a analizat declaraţia de avere a candidatului Gigi Becali şi a decis că există posibilitatea ca acesta să fi comis un fals atunci când a întocmit documentul. În aceste condiţii, am decis să sesizăm Parchetul pentru a investiga posibilul fals", au declarat sursele citate.

ANI s-a autosesizat cu privire la declaraţiile de avere depuse de Becali atât cu ocazia alegerilor parlamentare din toamna trecută, cât şi cu ocazia europarlamentarelor din iunie.

La solicitarea MEDIAFAX, Agenţia a comunicat că, din verificările efectuate în privinţa lui Becali, "au rezultat indicii privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de articolil 292 din Codul Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa", motiv pentru care "s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1".

ANI nu precizează însă în ce anume au constat indiciile de fals invocate, lucru pe care-l face de fiecare dată în comunicările oficiale conţinând informaţii legate de sesizarea procurorului în urma unei investigaţii proprii.

De altfel, declaraţia de avere a lui Gigi Becali, candidat pe listele PRM pentru alegerile europarlamentare, este la fel cu cea depusă de omul de afaceri în octombrie 2008, în contextul candidaturii sale pentru un loc în Parlamentul României, singura diferenţă fiind un împrumut de 12 milioane de euro.

Singura schimbare faţă de documentul precedent, completat în 20 octombrie 2008 şi valabil în urmă cu mai bine de jumătate de an, este aceea că, la capitolul împrumuturi, a apărut o nouă persoană care îi datorează bani lui Becali: Dumitru Bucşaru. Conform noului document, Bucşaru este dator 12 milioane de euro la Gigi Becali. La doar câteva zile de la completarea declaraţiei de avere din 20 octombrie, Becali revenea totuşi şi, într-o conferinţă de presă, afirma că a "uitat" să treacă în declaraţia de avere un împrumut de 12 milioane de euro, fără însă a preciza cine a fost beneficiarul acestuia.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator becali gigi becali