x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gitenstein, despre cazul Boldea: Imunitatea trebuie să fie doar pentru declaraţii politice, ca în SUA

Gitenstein, despre cazul Boldea: Imunitatea trebuie să fie doar pentru declaraţii politice, ca în SUA

22 Mar 2012   •   10:46
Gitenstein, despre cazul Boldea: Imunitatea trebuie să fie doar pentru declaraţii politice, ca în SUA

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat ca situatia lui Mihail Boldea demonstreaza problemele acordarii unei imunitati ample, mai ales in cazul parlamentarilor. Gitenstein sustine ca este in favoarea acordarii unei imunitati restranse, limitate doar la declaratiile politice.

"In opinia mea, cazul Boldea arata problemele pe care le prezinta un sistem amplu de imunitate, mai ales pentru membrii Legislativului. Trebuie de fiecare data sa existe o decizie politica in privinta ridicarii imunitatii. Acest lucru politizeaza si submineaza credibilitatea investigatiei", a declarat ambasadorul SUA, potrivit Mediafax.

"Cand ai un proces foarte lung care trebuie urmat pentru a putea ridica imunitatea cuiva, si este vorba despre o persoana cu inclinatie spre activitati infractionale, acea persoana va folosi timpul pentru a fugi. Ceea ce s-a intamplat si in acest caz. Acesta este riscul unui proces indelungat de ridicare a imunitatii", a spus Gitenstein.

Diplomatul s-a pronuntat in favoarea acordarii unei imunitati restranse, limitate in cazul parlamentarilor doar la declaratiile politice.

"Eu sunt pentru acordarea unei imunitati restranse, ca in Statele Unite, unde se aplica numai pentru declaratiile din Congres", a conchis diplomatul.

Deputatul Mihail Boldea a parasit Romania sambata, pe frontiera terestra, el urmand sa fie dat in urmarire generala si internationala, a anuntat, miercuri seara, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

×