x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GLOBATIC - Întreaga lume într-un singur loc

GLOBATIC - Întreaga lume într-un singur loc

de Carmen Anghel    |    11 Apr 2013   •   20:51
Se întâmplă la muzeu, este un târg, dar unul multicultural.
În data de 14 aprilie, între orele 11:00 - 19:00, elevii de clasa a IX-a şi a X-a din Bucureşti, absolvenţi ai programului educaţional GROW, ediţia de primăvară 2013, organizează la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” cel mai mare târg multicultural din România – GLOBATIC.

Acesta este un concurs - eveniment multicultural, care dincolo de promovarea multiculturalităţii şi crearea unei perspective noi asupra culturilor şi obiceiurilor din întreaga lume, are ca scop crearea unui impact pozitiv asupra participanţilor din cadrului programului.  Prin implicarea lor directă în promovarea altor culturi şi tradiţii către publicul larg, alături de trainerii internaţionali veniţi în România, elevii vor prezenta publicului larg 21 ţări din întreaga lume, cum ar fi: Brazilia, Maroc, Egipt, Germania, China, Serbia, Turcia, Australia, Chile, Marea Britanie etc. Elevii se vor comporta ca nativii acestor ţări încercând să reproducă fidel obiceiuri, tradiţii sau ritualuri specifice culturilor prezentate.

GROW Cel mai popular proiect de educaţie non-formală, organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC care se desfăşoară pe parcursul celor 4 ani de liceu, cu scopul de a oferi tinerilor pe toată perioada liceului un conţinut educaţional complementar activităţii lor şcolare. Până acum, în program, au participat 5699 de elevi din 180 de licee, pregătiţi de 246 studenţi  din toată lumea.

×