x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Google aniversează 107 ani de la apariţia benzii desenate "Micuţul Nemo în Ţara Visurilor" printr-un GOOGLE DOODLE spectaculos

Google aniversează 107 ani de la apariţia benzii desenate "Micuţul Nemo în Ţara Visurilor" printr-un GOOGLE DOODLE spectaculos

15 Oct 2012   •   08:09
Google aniversează 107 ani de la apariţia benzii desenate "Micuţul Nemo în Ţara Visurilor" printr-un GOOGLE DOODLE spectaculos

Google marchează 107 ani de la apariţia benzii desenate "Micuţul Nemo în Ţara Visurilor" printr-un GOOGLE DOODLE spectaculos numit "Little Nemo in Googleland".

Winsor McCay (26 septembrie 1869 – 26 iulie 1934) a fost un desenator si creator de desene animate american, cunoscut mai ales datorită seriei de benzi desenate Little Nemo (Micuţul Nemo) (inceputa 1905) si a animatiei Gertie the Dinosaur (1914). Din motive legale, a lucrat sub pseudonimul Silas la seria de benzi desenate Dream of the Rarebit Fiend.

In 1905, cititorii lui New York Herald aveau sa il cunoasca pe Little Nemo in Slumberland (Micuţul Nemo în Ţara Visurilor), creatie a desenatorului american Winsor McCay, un strip diferit de ceea ce se gasea de obicei in paginile de “funnies”. McCay inventa aventurile unui baietel care, in fiecare noapte, patrunde in lumea viselor – o lume suprarealista, deseori amenintatoare in care poti imbatrini peste noapte, poti fi zdrobit de ciuperci uriase sau poti fi transformat in maimuta.



Toate aceste aventuri, care se termina cu trezirea micului erou (in ultima caseta a fiecarui strip), au ca scop gasirea Slumberland-ului, regatul viselor, unde micul Nemo a fost chemat de regele Morpheus pentru a fi tovaras de joaca al Printesei. Astazi opera lui Winsor McCay este tinuta la loc de cinste, drept una din capodoperele celei de a 9-a arte, iar mari autori precum Moebius sau Hayao Miyazaki au recunoscut influenta acestui autor asupra operei lor. De asemenea, criticii au recunoscut influenta Winsor McCay in lucrarile lui William Joyce, André LeBlanc, Maurice Sendak, Chris Ware si Bill Watterson.

Winsor McCay a murit pe 26 iulie 1934, din cauza unui embolism cerebral embolism si a fost in mormantat in cimitirul Evergreens din Brooklyn.

 


×