x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GORBUNOV, ÎN FAŢA PRESEI/A ieşit la rampă! - video

GORBUNOV, ÎN FAŢA PRESEI/A ieşit la rampă! - video

de Libiu Mateescu    |    13 Feb 2009   •   00:00
GORBUNOV, ÎN FAŢA PRESEI/A ieşit la rampă! - video

Ieri-dimineaţă, principalul suspect în cazul atacului armat de acum două săptămâni de la casa de schimb valutar Candy, Serghei Gorbunov, a fost transferat de la Penitenciarul Codlea la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Aiud, pentru o înfăţişare a infractorului basarabean la un proces din Deva. Asta în vreme ce pe "firmament" apare un nou suspect Serghei. Criminaliştii susţin că ştiu cine a tras la Braşov, dar deocamdată nu pot spune mai mult.



Gorbunov a compărut în faţa instanţei ca inculpat într-un dosar al unui atac armat împotriva unui alt patron al unei case de schimb valutar din Deva, în aprilie 2003. Cu ocazia sosirii în Deva, basarabeanul a dat, în mod surprinzător, un amplu interviu de presă, referindu-se la atacul de la Braşov.

GORBUNOV ACUZĂ
Într-o română stricată, pe alocuri incoerent, Gorbunov a pozat totuşi în victimă, acuzându-i la rândul său pe criminalişti: "Vă zic din prima că nu sunt vinovat şi nici nu sunt implicat în ce s-a întâmplat în Braşov. M-a afectat total în situaţia mea, ceea ce s-a întâmplat. Poza mea, cum a fost făcută, eu vă pot spune că a fost contrafăcută, ca să convină. La ora aceea eram la sală, eram la antrenament, spun oamenii care erau în sală. Mă bucur că eram la sală, că îmi băga în cârcă şi asta. Nu au găsit adevăratul infractor şi au încercat să ia oameni care au mai fost închişi pe nedrept. S-a făcut de trei ori percheziţie la mine acasă, iar oamenii care erau acolo (basarabenii - n.n.) nu au nici o vină, au suferit. Greşeala mea este că nu m-am întors în penitenciar. Eu am dus o viaţă liniştită în Braşov, şi dacă au murit oameni, eu nu am nici o legătură, pentru că nu puteam face ceva, că eram urmărit. Nu făceam această prostie. Cum pot să fac o prostie, când ştiu că am făcut una în 2004? Am făcut nişte răzbunări, că-mi era frică, îmi pare rău de oameni. Am venit la radio (interviul prezent - n.n.), că am reputaţie proastă. Am vrut să mă întorc la penitenciar (Craiova - n.n.) peste o lună, după ce rezolv problema de la Deva, care mi-a fost băgată fără vină.

N-am pe nimeni care să mă apere, m-am făcut fiul ploii. Sunt oameni care pot spune dacă am greşit în Braşov, că aşa ceva era imposibil. De ce nu au zis asta cei care mi-au dat drumul (din Penitenciarul Craiova - n.n.)? Femeia aia era speriată, că-i cere Parchetul hârtiile. N-am dat nici un săpun, nici un prosop, ca un orfan ce sunt, ca să scap. Procurorii mi-au zis să zic de jaf, dacă vreau să mă lase liber.

M-au ameninţat procurorii în tot felul, ca să mă ţină în penitenciar de maximă si­guranţă, ca un periculos. M-au ameninţat şi procurorii şi poliţiştii de la IGPR.

Nu fizic, că nu aşa se face, dar mi-au luat toate hainele. Mi-a apărut poza că procurorii nu ştiau că sunt la sală, căutau un ţap ispăşitor, pe unul care să ia fapta, iar unii primesc gradele, iar alţii anii. În sală nu erau prieteni de-ai mei, erau 15 sau 30. Nu am fost la sală, iar apoi am făcut fapta, iar apoi am venit repede, că nu sunt aşa rapid, să fug cu două pistoale şi să mă-ntorc în 10 minute. A doua zi am stat acasă, iar a treia am fost să cumpăr nişte prăjituri (duminică ora 10:00 la Metro-Ghimbav - n.n.) şi s-a întâmplat să mă ia iar", a declarat Gorbunov într-un interviu fluviu la Penitenciarul Aiud.

ALT SERGHEI SUSPECT
Un alt Serghei, Gribenco, a intrat de ieri în atenţia criminaliştilor, fiind chiar posibil suspect principal al dublei crime de la casa de schimb valutar. Pentru că a cumpărat ilegal un pistol Glock, cu ca­librul 5,6, de la un cetăţean mol­dovean, care la rândul său l-a luat de la o firmă de stat modovenească, Gribenco a fost dat în urmărire în Republica Moldova, iar apoi internaţională. Este căutat în România, fiind condamnat de Tribunalul Cluj pentru tâlhărie la 4,6 ani de închisoare. Criminaliştii cazului Gorbunov au informaţii despre prezenţa lui Gribenco la Braşov în seara dublei crime de la casa de schimb Candy, iar acesta ar fi fugit în Republica Moldova a doua zi după atacul armat, fără a fi oprit la graniţă. Criminaliştii cazului Gorbunov au declarat că ştiu cine a tras la casa de schimb braşoveană, dar nu pot divulga deocamdată această informaţie. Ei au confirmat însă că pe lângă Gribenco mai sunt alţi doi suspecţi importanţi în acest caz, ambii fiind daţi în urmărire generală în acest moment.

×
Subiecte în articol: observator gorbunov