x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorbunov: "Nu sunt vinovat. Experienţa de la Braşov mi-a schimbat viaţa" - video

Gorbunov: "Nu sunt vinovat. Experienţa de la Braşov mi-a schimbat viaţa" - video

12 Feb 2009   •   00:00
Gorbunov: "Nu sunt vinovat. Experienţa de la Braşov mi-a schimbat viaţa" - video

Serghei Gorbunov a acceptat, joi, să dea o scurtă declaraţie reprezentanţilor presei care l-au aşteptat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Aiud.



Gorbunov a susţinut în continuare că este nevinovat şi că se afla în sala de antrenamente în momentul comiterii atacului armat, adăugând că are martori în acest sens.

El a spus că regretă că nu s-a întors în Penitenciarul din Craiova, susţinând însă că avea de gând să revină în închisoare.

Întrebat de jurnalişti dacă s-a operat de glaucom, Gorbunov a spus că nu, deoarece i-a fost teamă.

Gorbunov i-a acuzat pe procurori că au făcut presiuni asupra sa, că i-au luat hainele, iar în arest nu i-au oferit nici cel puţin obiecte de igienă, dacă nu "le spune ceva despre jaf".

El a spus că nu a dorit niciodată să fugă sau să se sustragă ispăşirii pedepsei, intenţionând să se întoarcă peste o lună în penitenciar.

"Dacă voiam să fug, fugeam din prima zi. Nu am pe nimeni care să mă ajute, să mă apere", a spus acesta.

Gorbunov a spus că el este nevionat şi procurorii căutau, de fapt, "un ţap ispăşitor", "adică un fraier care să ia fapta", dar nu s-au gândit că în momentul respectiv el se afla într-o sală cu mai mulţi martori.

Gorbunov a lăsat să se înţeleagă că după ce era declarat vinovat "cineva primea gradele şi altul anii foarte mulţi ( ani de închisoare-n.r.)".

El a mai spus că are aproximativ 30 de martori, care se aflau în sala de antrenamente, şi care pot confirma că s-a aflat acolo în momentul atacului, adăugând că oricât ar fi încercat nu se putea întoarce într-un timp atât de scurt în sala de sport.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator gorbunov