x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorghiu: Aducerea în faţa Justiţiei a celor vinovaţi pentru Mineriadă, o reparaţie obligatorie

Gorghiu: Aducerea în faţa Justiţiei a celor vinovaţi pentru Mineriadă, o reparaţie obligatorie

21 Oct 2015   •   14:38
Gorghiu: Aducerea în faţa Justiţiei a celor vinovaţi pentru Mineriadă, o reparaţie obligatorie

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că aducerea celor vinovaţi pentru Mineriadă în faţa Justiţiei reprezintă o reparaţie obligatorie într-un stat de drept.

"Mineriada din 1990 a umbrit începuturile democraţiei româneşti. Cunoaşterea adevărului şi aducerea în faţa Justiţiei a celor vinovaţi pentru evenimentele tragice de atunci sunt reparaţii obligatorii într-un stat de drept şi necesare - faţă de oamenii care au suferit atunci, dar şi faţă de întreg poporul român. Oricât de târzie, recunoaşterea crimelor îndreptate împotriva cetăţeanului, a partidelor politice şi a presei democratice trebuie să aibă loc într-o Românie democratică şi europeană", a scris, miercuri, Alina Gorghiu pe Facebook.

Ea susţine că PNL nu s-a îndreptat niciodată împotriva unei persoane, ci a luptat împotriva tuturor ideilor, doctrinelor şi a ideologiilor care au cenzurat sau anulat o valoare fundamentală - libertatea.

"Evenimentele din 13-15 iunie au fost exemplul clasic al reacţiei împotriva conceptului de libertate şi a libertăţilor cetăţeneşti. Folosirea forţei împotriva individului, a cetăţeanului nu a fost şi nu va fi niciodată acceptată de Partidul Naţional Liberal", conchide liderul PNL.

×
Subiecte în articol: alina gorghiu mineriada