Agenţia Naţională de Integritate a sesizat comisia de cercetare a averilor pentru un medic din Gorj care nu-şi poate justifica 250.000 de euro. Este vorba despre fosta şefă a secţiei Oftalmologie a Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu, anchetată şi în dosarul mafia permiselor.
Oftalmologul Dana Vodislav a investit în imobile şi a depus în conturi o sumă aproape dublă faţă de veniturile caştigate de aceasta şi familia sa în perioada analizată de inspectorii ANI, respectiv 5 ani, 2007-2012. Medicul a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate, după ce , anul trecut, în urma unor percheziţii a fost găsită în casă, suma de peste 850.000 de lei. Pentru diferenţa de 250.000 de euro pe care n-a putut-o justifica, ANI a sesizat comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova.
În comunicatul trimis de Agenţie se precizează că medicul a depus un punct de vedere al acestei situaţii, dar care, însă, n-a fost dat publicităţii. În situaţia în care, în instanţă, oftolmologul nu poate justifica această avere, ea va fi confiscată de către stat.
Arestată în alt dosar
Dana Vodislav a fost şefa secţiei Oftalmologie din cadrul Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu şi suspendată din această funcţie, anul trecut, când a fost arestată, alături de alţi medici, în dosarul numit de presă, mafia permiselor. Aproximativ 6 luni s-a aflat în arest preventiv, iar în prezent este în arest la domiciliu. In acest dosar, anchetatorii au comunicat că în Gorj funcţiona o adevarată reţea de fabricare a permiselor de conducere. Medicii, pe mână cu instructorii auto, eliberau acte fictive, iar apoi poliţiştii, complici şi ei la acţiune, emiteau permisele auto.
Vodislav a mai fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, după ce un bărbat s-a denunţat că ar fid at spagă pentru eliberarea “în alb” a unei fişe medicale.
Soţul a fost achitat
Dana Vodislav este soţia chirurgului Cristi Vodislav, judecat şi el alături de alţi doi medici şi un avocat din Bucureşti, pentru fapte de corupţie în dosarul “Steriletul”. Procurorii anticorupţie susţin că cei patru ar fi trucat o licitaţie, la nivelul Ministerului Sănătăţii, pentru achiziţionarea de produse contraceptive pe firma chirurgului Vodislav, la preţuri de 30 de ori mai mari decât cele din import. Toţi au fost însă achitaţi de Curtea de Apel din Bucureşti în 4 iunie anul acesta, dar decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.