x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Graba suspectă în cazul primarului şi viceprimarului PNL din Hunedoara

Graba suspectă în cazul primarului şi viceprimarului PNL din Hunedoara

de Monalise Hihn    |    20 Feb 2011   •   14:50
Graba suspectă în cazul primarului şi viceprimarului PNL din Hunedoara

152931-untitled-1.jpgPrimarul şi viceprimarul municipiului Hunedoara, liberalii Ovidiu Hada şi Dan Robert, au fost trimişi în judecată de către DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia, după ce chiar ei au înştiinţat organele statului că într-un compartiment al Primăriei există nereguli. Dosarul are la bază o sesizare a primarului municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, care a dispus efectuarea unui control de către Corpul de Control al Primarului în cadrul Serviciului de Achiziţii din instituţie. "Am descoperit că inspectorul Ioan ţiplea mi-a înaintat o hârtie, pe care suma totală era scrisă la calculator, dar materialele erau adăugate scrise de mână, cu pixul. I-am cerut socoteală privind acea adăugire, dar el a considerat că trebuie să demisioneze. Imediat am sigilat biroului domnului ţiplea şi am cerut un control, pe care l-a efectuat Corpul de Control. Pentru că bănuielile ne-am fost confirmate, am solicitat un control al Curţii de Conturi şi am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara”, declară primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada. După mai multe luni de audieri, vineri, 18 februarie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia i-a trimis în judecată pe cei doi edili, alături de fostul inspector de specialitate din cadrul Serviciului de Achiziţii, Ioan ţiplea. Viceprimarul Hunedoarei, Dan Robert, spune că trimiterea lor în judecată nu este întâmplătoare, pentru că în aceeaşi zi a fost condamnat la detenţie pe viaţă, în Irlanda, fostul vicepreşedinte al PDL Hunedoara, Marian Mihalache: "Este foarte interesant cum de s-au precipitat aşa lucrurile. Miercuri, 16 februarie, am fost la DNA Alba Iulia, unde procurorul de caz mi-a declarat că vom mai avea o întâlnire şi săptămâna viitoare, pentru că va fi în concediu câteva zile. În 18 februarie, am aflat din presă că suntem trimişi în judecată, fără ca măcar să ne fi fost adus la cunoştinţă acest lucru în mod oficial. Graba cu care s-au desfăşurat evenimentele mă face să cred că am fost trimişi în judecată exact în ziua în care, la Dublin, fostul vicepreşedinte al PDL Hunedoara, Marian Mihalache, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că şi-a ucis prietena. Mai mult, într-o emisiune televizată domnul deputat Spânu spunea că nu i se pare normal să se vorbească atât despre Marian Mihalache, condamnat pe viaţă pentru omor, atât timp cât primarul Hunedoarei a fost arestat”.

Potrivit celor doi edili ai Hunedoarei, în dosar, printre acte, li s-au prezentat şi două plângeri semnate de către deputatul PDL de Hunedoara, Viorel Arion, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a acestei formaţiuni politice, şi de către consilierul judeţean PDL, Nicolae Chirilă, care scria că face respectiva sesizare în calitate de "simplu cetăţean” al municipiului Hunedoara.

Pe de altă parte, după ce a demisionat din Primăria Hunedoara, Ioan ţiplea a fost angajat la Minvest Deva, firmă care are ca director un consilier local al PDL din Hunedoara, Ladislau Farcaş. Acesta declara în data de 31 mai 2010 JURNALULUI NAţIONAL că l-a angajat pe o perioadă determinată pe Ioan ţiplea, pe care îl cunoaşte de multă vreme, părinţii lui fiindu-i vecini. "Avem control de la Corpul de Control al Prim - Ministrului şi ni s-a reproşat că nu avem om la Achiziţii şi că sunt probleme în acel compartiment. De exemplu, la motorină trebuia să facem licitaţie încă de la începutul anului. Am avut doar trei candidaţi, iar Ioan ţiplea era singurul care se pricepea la aşa ceva. El este angajat pe o perioadă determinată. L-am întrebat dacă are probleme şi mi-a zis că nu. Ne cunoaştem de multă vreme. Îi cunosc şi părinţii, locuim aproape. Suntem vecini!", a spus Ladislau Farcaş, directorul Minvest Deva.

 

×