x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grad de ocupare de 100% în majoritatea hotelurilor de la mare, în primele două săptămâni din august

Grad de ocupare de 100% în majoritatea hotelurilor de la mare, în primele două săptămâni din august

30 Iul 2021   •   11:42
Grad de ocupare de 100% în majoritatea hotelurilor de la mare, în primele două săptămâni din august

Gradul de ocupare în cea mai mare parte a hotelurilor de pe litoral ajunge la 100% în primele două săptămâni ale lunii august, iar pachete all inclusive sunt cele mai căutate.

Luna august se preconizează a fi cea mai aglomerată din acest sezon estival în stațiunile aflate pe țărmul românesc al Mării Negre, până în jurul datei de 12 august majoritatea unităților de cazare fiind rezervate în totalitate, anunță Litoralulromanesc.ro, turoperator specializat pe acest segment de vacanțe. Potrivit rezervărilor făcute până în acest moment, gradul de ocupare a hotelurilor după jumătatea lunii august este, în medie, de aproximativ 70%, dar cifrele sunt în creștere.

Peste 80% dintre românii care își vor petrece luna august la mare și-au făcut planurile de vacanță din timp. 45% dintre aceștia și-au rezervat sejururile prin programul Înscrieri Timpurii, categorie în care se află mai ales familiile cu copii și angajații din instituțiile statului. Restul a rezervat sejururile mai târziu, unii chiar prin oferte Last Minute.

Cele mai solicitate hoteluri sunt cele care oferă pachete all inclusive, fiind și primele care au epuizat locurile disponibile.

„Pentru a explica aceste cifre trebuie să corelăm turismul cu situația pandemică. Și anul acesta, mulți români au fost reticenți în a pleca în vacanță în străinătate din varii motive – obligativitatea vaccinului și/sau a testării, precum și incertitudinile legate de regulile din destinație, dar, în același timp, nu au vrut să mai renunțe la vacanța de vară, așa cum mulți au făcut în 2020. Au ales litoralul românesc datorită proximității și siguranței, dar și datorită serviciilor bune pe care le găsesc acasă, la Marea Neagră”, a declarat Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Potrivit reprezentanților companiei, prețul nu mai este principalul criteriu pentru alegerea sejurului, turiștii acordând atenție sporită calității și complexității serviciilor incluse în pachet.

Tarifele pentru luna august, prin oferta Last Minute, pornesc de la 850 de lei/camera pentru un sejur de 5 nopți la o unitate de 2 stele din Costinești, de la 1.075 de lei în Eforie Nord și de la 1.200 lei în Mamaia. Cele mai solicitate stațiuni în luna august sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus și Jupiter, dar și pentru celelalte stațiuni cererea este foarte ridicată.

Pe fondul scăderii tarifelor începând cu data de 1 septembrie, aproximativ 50% din locurile disponibile în hotelurile de la mare pentru primele două săptămâni ale lunii au fost deja rezervate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hoteluri