x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare MAE: Riscul de producere a incendiilor de vegetație în Grecia se menține ridicat

Atenționare MAE: Riscul de producere a incendiilor de vegetație în Grecia se menține ridicat

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2023   •   16:30
Atenționare MAE: Riscul de producere a incendiilor de vegetație în Grecia se menține ridicat
Sursa foto: Hepta

Autoritățile elene au anunțat menținerea riscului ridicat de producere a incendiilor de vegetație. MAE a emis o atenționare de călătorie și recomandă cetățenilor români să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un risc iminent de producere a acestora.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că autoritățile locale au anunțat, pentru ziua de 21 august 2023, menținerea riscului ridicat de producere a incendiilor de vegetație (risc de incendiu foarte ridicat - gradul 5) pentru Regiunea Attica, Grecia Continentală (Beotia, Evia), Peninsula Peloponez (regiunile Arkadia și Lakonias), Macedonia Centrală: Chalkida și Muntele Athos, Regiunea Preveza, regiunile Rodopi, Xanthi, Kavala, Fokida, Fthiotida, insulele Samothrakis, Skyros, Kythira și Thassos, insulele Mării Egee Limnos, Lesbos și Chios și insulele ionice Kefalonia, Zakynthos și Lefkada, potrivit unui comunicat de presă.

Având în vedere faptul că în ultima perioadă de timp, din cauza condițiilor meteorologice extreme, pe teritoriul acestei țări sunt în curs de desfășurare mai multe incendii de vegetație, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația existentă și să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un risc iminent de producere a acestora.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică.

MAE reamintește cetățenilor români că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera astfel apariția unui focar de incendiu. Cetățenii români care observă producerea unui incendiu pot anunța imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgență) sau 199 (serviciul de pompieri).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: grecia incendii