x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GREVĂ - Dascălii nu fac luni ore

GREVĂ - Dascălii nu fac luni ore

de Eugenia Mihalcea    |    08 Noi 2008   •   00:00

Profesorii din întreaga ţară fac luni, 10 noiembrie, grevă de avertisment, timp de două ore, între 12:00 şi 14:00.



În aceeaşi zi, în timp ce în plenul Senatului se dezbate ordonanţa de urgenţă de amânare a aplicării măririlor salariale, dascălii vor picheta sediul Parlamentului, între orele 11:00 şi 14:00. Avocatul Poporului a atacat ieri ordonanţa, trimiţând-o la Curtea Constituţională.

Peste 330.000 de cadre didactice vor merge luni la şcoală, dar nu vor face ore. Ei protestează faţă de măsurile luate de Guvern împotriva aplicării Legii majorării salariilor profesorilor. La acţiune vor participa cadrele didactice din preuniversitar, dar şi cele din învăţământul superior, reprezentanţii celor patru federaţii sindicale din învăţământ: Federaţia Educaţiei Naţionale, Federaţia "Alma Mater", Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia "Spiru Haret". "Este inadmisibil ce se întâmplă, o lege constituţională să fie încălcată chiar de primul-ministru", a spus preşedintele FSLI.
În cazul în care nu se va trece la aplicarea Legii de majorare a salariilor, sindicatele din învăţământ ameninţă că vor declanşa, la 18 noiembrie, greva generală.

Pe de altă parte, FSLI a început demersurile pentru trimiterea în judecată a Guvernului, pentru acţiunile întreprinse de acesta împotriva punerii în aplicare a Legii de majorare a salariilor profesorilor.

×
Subiecte în articol: observator