x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă de avertisment în sistemul de sănătate. Luni între 8 şi 10 vor fi asigurate doar urgenţele din spitale

Grevă de avertisment în sistemul de sănătate. Luni între 8 şi 10 vor fi asigurate doar urgenţele din spitale

23 Noi 2013   •   12:26
Grevă de avertisment în sistemul de sănătate. Luni între 8 şi 10 vor fi asigurate doar urgenţele din spitale

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă dimineaţă, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, că din punctul său de vedere nu există nicio bază legală pentru participarea medicilor la greva de avertisment de luni dimineaţă organizată de acest sindicat.

"Probabil că vor fi şi cazuri izolate, în cazul în care unii dintre ei vor participa la această grevă, deşi eu cred că medicii sunt în afara acestui protest pentru că sindicatele reprezentative ale medicilor nu au deschis niciun conflict de muncă cu Ministerul Sănătăţii. Deci, în consecinţă, participarea dumnealor la acest proces, din punctul meu de vedere, nu are nici o bază legală", a afirmat Nicolăescu.

El a precizat că managerii de spitale, dacă vor constata asemenea probleme, vor trebui să ia măsurile legale. "Pentru că într-o ţară democratică prima condiţie este respectarea legii. Nu face fiecare ce vrea, toată lumea trebuie să respecte legea", a concluzionat Nicolăescu, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas pe tema contractului colectiv de muncă.

Membrii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă de avertisment luni, între orele 8,00 şi 10,00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe tema contractului colectiv de muncă.

"Vom asigura urgenţele ca de obicei şi celelalte servicii care nu pun în pericol viaţa pacienţilor. Probabil între orele menţionate policlinicile vor fi închise, o să recomandăm oamenilor să aibă răbdare cu noi. Se va asigura o treime din activitatea spitalelor, colegii mei au făcut notificare în toate spitalele. Acum se lucrează în echipe mixte între conducerea spitalelor şi colegii mei în aşa fel încât să nu periclităm sub nicio formă viaţa pacienţilor", a precizat Sepi.

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, reprezentanţii federaţiei solicitând, totodată, demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu.

×
Subiecte în articol: greva de avertisment sanatate