x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă în administraţie

Grevă în administraţie

de Diana Scarlat    |    03 Feb 2010   •   00:00

Aproximativ 45.000 de funcţionari publici din toată ţara au întrerupt activitatea ieri-dimineaţă, între orele 8:30 şi 10:30.



Angajaţii din primării, din consilii judeţene şi locale, din administraţia financiară, cărora li s-au alăturat poliţiştii comunitari, în semn de solidaritate, sunt nemulţumiţi de diminuarea salariilor şi de disponibilizările anunţate. Dacă nu vor ajunge la un acord cu autorităţile, sindicaliştii vor continua protestele prin pichetarea sediilor ministerelor Muncii şi Internelor la 9 februarie, urmând grevă generală pe termen nelimitat începând cu 12 februarie.

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat ieri că salariile nu pot fi mărite pentru bugetarii care protestează. "Pentru cei care protestează pentru şomajul tehnic le spun că vineri vom rezolva această problemă. Pentru cei care vor măriri de salariu spun că nu avem posibilitatea", a declarat ministrul. În această perioadă se discută şi reducerea numărului de funcţii din sectorul bugetar, pentru simplificare, în acest moment fiind în total 1,3 milioane de posturi pentru 830 de funcţii, de la preşedintele ţării la muncitor necalificat. Dintre acestea, peste 500 de funcţii sunt pentru bugetarii cu studii superioare, restul fiind pentru studii liceale sau postliceale. Pentru reducerea numărului de funcţii s-a format o comisie specială din care fac parte sindicate, specialişti de la ministere şi un expert al Băncii Mondiale.

×
Subiecte în articol: observator