x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grijă mare la hoţii deghizaţi în colindători!

Grijă mare la hoţii deghizaţi în colindători!

20 Dec 2011   •   09:07
Grijă mare la hoţii deghizaţi în colindători!

In preajma sarbatorilor de iarna, raufacatorii pot profita de buna-credinta a cetatenilor si, deghizati in colindatori, pot fura din locuintele ale caror usi le sunt deschise sau din cele pe care le gasesc descuiate. Populatia este sfatuita sa acorde atentie maxima persoanelor care suna la usa sau pe care le invita in casa.

"Colindatorii ar putea ridica o problema. Recomandam cetatenilor, ca daca totusi doresc sa fie colindati, acest lucru se poate face si in usa casei sau a apartamentului. Odata ce persoane necunoscute au intrat in casa, chiar in calitate de colindator, nu mai ai certitudinea ca nu ti se va fura ceva. Este bine sa ne asiguram locuintele. O incuietoare este mai usor de spart decat doua. O alarma este foarte utila, de asemenea, o camera de luat vederi. Este bine ca un vecin intotdeauna sa stie ca ai plecat de acasa si sa aiba in grija locuinta", a declarat purtatorul de cuvant al IGPR, Christian Ciocan, la RTV.

Copiii sunt rugati sa nu deschida usa nimanui in lipsa parintilor, pentru a nu trada faptul ca sunt singuri in casa. Politia ii mai avertizeaza pe cetateni sa nu lase cheile apartamentului sub pres sau in cutia de scrisori, iar la plecarea de acasa, sa nu lase in usa bilete care sa dezvaluie acest lucru. (V.M.)

×