x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: Aeroportul Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri

Grindeanu: Aeroportul Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri

17 Mai 2022   •   17:00
Grindeanu: Aeroportul Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri

Aeroportul Internațional „Traian Vuia" din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El transmite că marți a fost semnat contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

„Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri! A fost semnat astăzi (marți - n.r.) contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El arată că noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

„Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023. Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București. Finanțarea este asigurată din 3 surse, fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat și veniturile proprii ale aeroportului”, încheie Grindeanu.

(sursa: Mediafax)

×