x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: Construcția lotului patru al drumului de mare viteză Craiova - Tg. Jiu, în linie dreaptă

Grindeanu: Construcția lotului patru al drumului de mare viteză Craiova - Tg. Jiu, în linie dreaptă

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2024   •   22:45
Grindeanu: Construcția lotului patru al drumului de mare viteză Craiova - Tg. Jiu, în linie dreaptă

Construcția celui de al patrulea lot al drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu intră în linie dreaptă, afirmă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după ce CNAIR a transmis luni, la ANAP, documentația pentru lictație.

„Construcția celui de al patrulea Lot al drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu intră în linie dreaptă! CNAIR a transmis astăzi, la ANAP, documentația pentru lictația necesară construcției Lotului 4, în lungime de 22,92 km”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El precizează că acest lot face translația dintre profilul de autostradă (51 km, între Craiova și Filiași) și cel de drum expres (59 km, între Filiași şi Târgu Jiu).

Lotul 4 va fi compus din 5,10 km la profil de autostradă și 17,82 km la profil de drum expres, iar pe traseul lui vor fi construite inclusiv 23 poduri, pasaje și podețe, două spații de servicii tip S3 și două parcări de scurtă durată (toate cu stații de încărcare pentru autoturismele electrice) și un nod rutier la (Țânțăreni) care va asigura conexiunea cu DN66.

„Lotul 4 trebuie realizat în 34 de luni (10 luni proiectare şi 24 de luni execuție). După validarea documentației, CNAIR va publica Anunțul de Participare în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor. Construcția drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu (110 km) este finanțată prin PT 2021-2027, iar proiectul este împărțit în 6 loturi. Pentru 4 dintre acestea documentațiile au fost transmise deja la ANAP spre validare”, încheie Grindeanu.

(sursa: Mediafax)

Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro

Keywords:GRINDEANU, LICITAȚIE

×