x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GRUPELE I ŞI II/Pensionari amânaţi

GRUPELE I ŞI II/Pensionari amânaţi

de Eugenia Mihalcea    |    05 Dec 2008   •   00:00

Guvernul a decis ieri să amâne până în ianuarie 2010 termenul de intrare în vigoare a legii de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a de muncă.



"Ordonanţa de urgenţă dată de Executiv amână data de la care se aplică legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a de muncă, până când vor fi parcurse cele patru etape de calculare", a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, pentru Mediafax. Ordonanţa prevede ca legea să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2010, mai exact cu un an mai târziu decât stabileşte legea promulgată de preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a promulgat legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a de muncă la sfârşitul lunii octombrie, după ce actul a fost atacat la Curtea Constituţională de către Guvern. Judecătorii instituţiei au respins demersul Executivului.
Valoarea punctului de pensie va fi majorată însă de la 1 ianuarie 2009, pentru toţi pensionarii, de la 697,5 lei la 763,7 lei, pe baza unei ordonanţe de urgenţă aprobate în luna noiembrie de Executiv.

×
Subiecte în articol: observator