x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grupul de Comunicare Strategică: Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare și de negare a pericolului infectării

Grupul de Comunicare Strategică: Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare și de negare a pericolului infectării

08 Iul 2020   •   13:50
Grupul de Comunicare Strategică: Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare și de negare a pericolului infectării
Sursa foto: observator.tv

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, miercuri, în documentul ce prezintă bilanțul zilnic în România al infectărilor, că dezaprobă „actele de politizare a crizei sanitare”, precum și „de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19”.

„Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorităţi pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experţilor în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente şi atitudini contrare imperativului sanitar şi social al acestui moment", se arată în document. 

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor. 

„Încurajăm la conştientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terţelor persoane să respecte măsurile de protecţie, precum şi la semnalarea către autorităţi a cazurilor în care acestea sunt încălcate”, mai subliniază Grupul de Comunicare Strategică. 

Miercuri, la ora 13:00, au fost raportate 555 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 30.175 cazuri. 
 

×
Subiecte în articol: grupul de comunicare strategica