x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai multe fonduri pentru cultură: Guvernul a alocat 190 de milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din țară

Mai multe fonduri pentru cultură: Guvernul a alocat 190 de milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din țară

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2022   •   20:45
Mai multe fonduri pentru cultură: Guvernul a alocat 190 de milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din țară

Guvernul a alocat în ședința de miercuri 190 de milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici care funcționează în subordinea a 42 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe din țară.

„Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, sprijină, din nou, instituțiile culturale de spectacole care nu primesc finanțare din bugetul național. Astfel, acestea își vor putea acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și vor putea derula investiții specifice”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august-9 decembrie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici.

Vor primi bani instituții de cultură din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către MDLPA de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.

Ministrul Dezvoltării susține că fondurile alocate miercuri se alătură celor aproape 270 milioane de lei prin care Ministerul a sprijinit, la sfârșitul lunii august, 65 de instituții de spectacole.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: guvern fonduri cultura