x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a aprobat prelungirea finanţării pentru schema de ajutor de stat IMM Invest Plus până la 31 decembrie 2023

Guvernul a aprobat prelungirea finanţării pentru schema de ajutor de stat IMM Invest Plus până la 31 decembrie 2023

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2022   •   19:17
Guvernul a aprobat prelungirea finanţării pentru schema de ajutor de stat IMM Invest Plus până la 31 decembrie 2023
Sursa foto: Facebook

Guvernul a aprobat, luni, prelungirea finanţării pentru schema de ajutor de stat IMM Invest Plus şi a componentelor acesteia până la 31 decembrie 2023 şi creşterea plafonului garanţiilor la 20,25 miliarde de lei de la 17,75 miliarde de lei cât a fost în cursul acestui an, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

"Un sprijin important pentru economie este decis astăzi de Guvern prin ordonanţa de urgenţă care modifică şi completează OUG 99/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus şi a componentelor sale, IMM Invest România, Agro IMM invest, IMM Prod, Grant Construct Innovation şi Rural invest. (...) Se prelungeşte aplicarea schemei de ajutor de stat până 31 decembrie 2023, crescând, totodată, plafonul garanţiilor la 20,25 miliarde de lei de la cele 17,75 miliarde de lei, cât a fost în cursul acestui an", a anunțat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

"Numărul beneficiarilor estimaţi va depăşi 26.000. Aceste ajutoare de stat vor fi acordate sub formă de garanţii pentru împrumuturi şi granturi care vor acoperi comisionul de risc, precum şi comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a acestei garanţii. Este o componentă suplimentară, cu caracter de continuitate, pe care Guvernul o asigură", a explicat  Cărbunaru.

 

×
Subiecte în articol: guvern IMM Invest Plus