x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a aprobat condițiile în care se vor desfășura ceremoniile dedicate Zilei Naționale

Guvernul a aprobat condițiile în care se vor desfășura ceremoniile dedicate Zilei Naționale

26 Noi 2021   •   15:05
Guvernul a aprobat condițiile în care se vor desfășura ceremoniile dedicate Zilei Naționale
Sursa foto: Lucian Alecu

Guvernul a aprobat vineri modificarea ordonanței privind prelungirea stării de alertă și a introdus o serie de măsuri de relaxare care permit organizarea ceremoniilor dedicate Zilei Naționale.

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că, potrivit modificărilor adoptate, se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României cu participarea în zona oficială delimitată de organizatori a cel mult 400 de persoane în București, iar în municipiile reședință de județ cu cel mult 200 de persoane. Trebuie asigurată o distanță de cel puțin un metru între participanți, iar masca va fi obligatorie.

De asemenea, se permite accesul tuturor persoanelor la ceremoniile dedicate Zilei Naționale cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între participanți și cu purtarea măștii de protecție.

La sediile autorităților și instituțiilor publice centrale este permisă organizarea activităților specifice dedicate Zilei Naționale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediile autorităților locale cu participarea a cel mult 150 de persoane.

Accesul la ceremonii este permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală.

(sursa: Mediafax)

×