x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hai cu bicicleta în parc!

Hai cu bicicleta în parc!

de Monica Andrei Capatos    |    27 Aug 2009   •   00:00

Cei care vor să se plimbe cu bicicleta o pot face chiar dacă nu o deţin. 150 de biciclete îşi aşteaptă clienţii în parcurile Kiseleff şi Bazilescu, Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Revolution fiind iniţiatorii evenimentului.



Programul "La Pedale" va pune la dispoziţia publicului de toate vârstele biciclete care pot fi închiriate gratis doar pe baza buletinului de identitate. Centrele de închiriere sunt deschise de luni până vineri, de la 10:00 la 18:00, şi în week-end, de la 09:00 la 19:00, o bicicletă putând a fi luată pentru maximum două ore în perimetrul parcurilor. "Unii interzic mersul pe bicicletă în parcuri, noi îl încurajăm. Bunici, părinţi, copii, adolescenţi se pot bucura de o plimbare gratuită cu bicicleta în parcuri.
Proiectul este o premieră pentru Bucureşti şi reprezintă un îndemn la mişcare, la un stil de viaţă sănătos.

De aceea, îi invit pe locuitorii Sectorului 1 - copii şi adulţi, deopotrivă - în parcurile noastre, unde, pe lângă un ambient plăcut, pot să facă mişcare cu bicicletele puse la dispoziţia lor gratuit de Primăria Sectorului 1. Este o probă de civilizaţie pe care eu sper să o trecem cu bine, este o dovadă a faptului că Bucureştiul poate evolua şi se poate transforma într-o capitală europeană", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

×
Subiecte în articol: observator