x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Haineala și Morar, acuze de favorizarea lui Bercea Mondial. Cine a luat MITA de 2 milioane euro?

Haineala și Morar, acuze de favorizarea lui Bercea Mondial. Cine a luat MITA de 2 milioane euro?

de Dan Constantin    |    17 Iun 2016   •   10:55
 Haineala și Morar, acuze de favorizarea lui Bercea Mondial. Cine a luat MITA de 2 milioane euro?

Procurorul Iacobescu a dezvaluit ca in perioada urmaririi penale a lui Bercea MONDIAL  AU FOST PROBE- INTERCEPTARI, FILAJE- care atestau ca s-a dat o mita de 2 milioane de euro. Banii au fost dati în patru transe,de cate 500 000 de euro- in datele de 3,15,18,26 martie 2011, UNA DINTRE ACESTE ,, RATE” FIIND LIVRATA IN ZONA COTROCENI, LANGA GRADINA BOTANICA, vecina cu PRESEDINTIA ROMANIEI. 

Iacobescu a sustinut in cadrul emisiunii Sinteza zilei la Antena 3, ca presiunile asupra lui au aparut imediat dupa ce i-a spus sefului SRI din judetul Olt, ca in dosar este implicat Mircea Basescu, fratele Presedintelui TRAIAN BASESCU. A doua zi după discutia din biroul sefului SRI din Slatina,a venit Inspectia Judiciara de la Bucuresti care l-a chestionat asupra dosarului aflat in lucru, fapt interzis de lege.

Asupra procurorului s-au declansat presiuni, i s-a luat dosarul și in final a fost sanctionat de CSM,sanctiune validata de ICCJ.

Iacobescu s-a aratat NEMULTUMIT de felul in care a fost instrumentat dosarul și a fost data sentinta de doar patru ani cu inchisoare pentru Mircea Basescu.Nimeni nu a mai cercetat mita de 2 milioane de euro, dosarul limitandu-se la o mita de  600 de mii de euro care apare in  inregistrarile difuzate de Antena 3 și nu a mai putut fi musamalizata.

Procurorul si-a exprimat decizia de a face o plangere penala pentru favorizarea infractorului impotriva Oanei Schmidt Haineala, care a fost in acea perioada Presedinte CSM și a lui Daniel Morar, procuror sef DNA.

×