x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hamon Research – Cottrell SA: Documentele de licitaţie, întocmite de Municipalitatea Iaşi

Hamon Research – Cottrell SA: Documentele de licitaţie, întocmite de Municipalitatea Iaşi

28 Iul 2011   •   21:00

Hamon Research – Cottrell SA a trimis redactiei o serie de precizari privind articolul "Primaria Iasi si-a prins urechile in sulf", publicat in Jurnalul National la data de 26 iulie 2011. "Acesta ofera evident infor­ma­tii bazate pe «surse», care par sa aiba cunostinte limitate in domeniul energetic si respectiv in cel al furnizorilor de tehnologii. Hamon Research – Cottrell SA este o companie belgiana, facand parte din grupul Hamon. Grupul a fost infiintat cu mai bine de 100 de ani in urma si este o companie cu activitate internationala in ingine­rie si contractari (EPC), fiind unul dintre liderii mondiali, atat pentru vanzarile de echipamente si piese de schimb, cat si pentru service in urmatoarele domenii: sisteme de racire/sisteme de control a poluarii aerului/schimbatoare de caldura de proces/furnale industriale.

Serviciile oferite clientilor includ proiectarea, fabricarea si livrarea de componente cheie, management de proiect, furnizare, montaj la fata locului, punerea in functiune, vanzarea pieselor de schimb si asigurarea ser­vice-ului. Principalii clienti sunt in special centralele termice, industria de petrol, gaz si petrochimie si alte ramuri ale industriei grele cum ar fi metalurgia, industria cimentului, mineralelor, sticlei si ramura de incinerare a deseurilor. Hamon ofera clientilor sai sisteme inovative, care folosesc tehnologie de ultima ora, la preturi competitive si care corespund efectiv nevoilor acestora, toate cu un control strict al costurilor.

In 2010, Hamon avea 1.221 angajati in cca. 20 de tari de pe cinci continente. Trebuie subliniat faptul ca nici una dintre aceste tari nu apare pe lista statelor/ teritoriilor instabile mentionate de Banca Mondiala. In afara de aceasta, alte sute de persoane sunt angajate cu contracte de munca pe perioada determinata (mai ales locuri de munca pe santiere). Cifra de afaceri a grupului in 2010 a fost de 346 milioane de euro, din care 120 milioane de euro au fost venituri rea­lizate de divizia de control a poluarii aerului. In cadrul acestei divizii Hamon ofera tehnologie de ultima ora in domeniile denitrificarii, deprafuirii si desulfurarii.

Documentele de licitatie pentru proiectul Iasi au fost intocmite de Municipalitatea Iasi in scopul selectarii unui ofertant. In cadrul acestor documente de licitatie Municipalitatea a indicat conditiile ce urmeaza a fi indeplinite atat pentru documentatia tehnica, cat si pentru documentatia comerciala. Aceste conditii sunt conforme cu reglementarile UE si cele din Romania si trebuie respectate cu strictete. De la bun inceput s-a specificat clar in do­cumentele de licitatie ca ofertele participantilor la licitatie care prezinta abateri de la cerintele obligatorii vor fi declarate non-conforme cu conditiile solicitate, fapt care conduce automat la descalificarea ofertantului respectiv.

Asociatia Hamon/Energomontaj/Conest a prezentat o oferta in deplina conformitate cu conditiile tehnice si comerciale ale caietului de sar­cini. Pretul competitiv in RON ofe­rit de Asociatia Hamon/Energo­mon­taj/Conest pentru intreaga du­ra­ta a contractului este fix si transpa­rent, nefiind supus cursului de schimb sau altor elemente care ar creste pretul. Ca urmare, pretul nostru a oferit autoritatii contractante un control deplin si informatii privind costurile proiectului, asa cum se solicita in caietul de sarcini", precizeaza Hamon Research - Cottrell SA.

×