x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator HAOS PE AEROPORTURILE ITALIENE / 50 de zboruri anulate azi de Alitalia

HAOS PE AEROPORTURILE ITALIENE / 50 de zboruri anulate azi de Alitalia

de Carmen Plesa    |    12 Noi 2008   •   00:00

Haos total pe aeroporturile italiene, transformate de două zile în dormitoare şi săli de aşteptare, din cauza grevei piloţilor şi asistenţilor de zbor de la Alitalia.



124 de zboruri anulate ieri, 50 de curse prevăzute să nu se ridice de la sol astăzi. Pasagerii Alitalia resimt în continuare efectele grevei piloţilor şi asistenţilor de zbor ai companiei, grevă declarată fără preaviz, în urmă cu două zile. Atmosfera: blocaje, haos, proteste înfuriate ale pasagerilor şi aeroporturile din Milano şi Roma transformate în dormitoare şi săli de aşteptare.

Anulările şi întârzâierile s-au datorat şi grevei japoneze declarate de alte cinci sindicate din Alitalia.

Oficial, greva s-a încheiat aseară la ora 18.00, dar problemele provocate se fac simţite şi astăzi. Procuratura din Roma a deschis o anchetă pentru "întreruperea serviciilor”.

Alitalia a anunţat că azi vor fi anulate 50 de zboruri, însă e de aşteptat ca numărul acestora să fie mai mare. Ieri dimineaţă, compania anunţa că 70 de curse nu se vor ridica de la sol pe timpul zilei, dar aseară jurnaliştii italieni au numărat nu mai puţin de 124 de zboruri care au fost anulate. Deocamdată nu au fost anunţate modificări în orarul curselor Alitalia care asigură legătura cu România (Milano Malpensa – Bucureşti Otopeni şi Roma Fiumicino – Bucureşti Otopeni).

Compania a comunicat azi că "personalul Alitalia continuă să facă eforturi maxime pentru a reduce la minimum problemele provocate propriilor pasagerilor”. "Nu prea se înţelege de care personal este vorba, dacă e să ne uităm la paralizarea completă a aeroporturilor italiene”, comentează jurnaliştii de la Salvagente.
Până la această oră, 20 de zboruri apar ca anulate, la aeroportul Fiumicino din Roma. Torino, Genova, dar în special Milano sunt destinaţiile cu probleme, dar apar zboruri anulate şi pe rute ca Amsterdam, Frankfurt, Londra sau Tirana. Singura cursă intercontinentală care nu a decolat astăzi este cea care asigură legătura dintre Roma şi Chicago.

Personalul Alitalia a intrat în grevă deoarece consideră că recenta vânzare a companiei falimentare către grupul CAI pune în pericol viitorul companiei şi locurile lor de muncă.

Comisia europeană a anunţat însă zilele trecute că este de acord cu planul CAI în ceea ce priveşte Alitalia, în schimb a considerat ilegal ajutorul de 300 de milioane de euro acordat companiei de către Guvernul italian. Astfel, Alitalia va trebui să returneze statului, fostul principal acţionar al companiei, cele 300 de milioane de euro.
În momentul în care a fost preluată de CAI, Alitalia era în faliment şi înregistra pierderi de peste 1 milion de euro pe zi.

×
Subiecte în articol: romania anulate alitalia zboruri