x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hărţuirea online afectează 89% dintre copii - studiu

Hărţuirea online afectează 89% dintre copii - studiu

10 Oct 2011   •   12:03
Hărţuirea online afectează 89% dintre copii - studiu

Hartuirea online este un fenomen care afecteaza 89% dintre copii. Mai mult, violenta pe internet duce la apatie si manie in cazul a 54% dintre copii, potrivit unui studiu al Bitdefender.

Bitdefender a facut public un studiu prin care se arata ca 89% dintre parinti declara ca micutii lor au fost afectati de fenomentul hartuirii pe internet (cyberbully-ing). Studiul, desfasurat pe un esantion de 1.740 de parinti din cinci tari, a scos in evidenta faptul ca 54% dintre victimele fenomenului de cyberbully-ing au fost grav afectate, suferind stari de violenta, manie, tristete sau apatie.

Fenomenul de Cyberbully-ing este o forma de agresiune virtuala, care se manifesta prin amenintari, hartuire, umilire sau comportamente violente indreptate asupra unei victime in mediul online, fie pe platforme virtuale, prin programele de mesagerie instanta sau pe e-mail. In urma unor astfel de comportamente, 19% dintre parintii intervievati au declarat ca au cautat ajutor specializat pentru copiii lor, conform studiului Bitdefender, citat de Agerpres.

"Rezultatele studiului ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma pentru parinti - este extrem de important sa intervii si sa iei masuri atunci cand copilul este victima unui atac de cyberbully-ing. Parintii trebuie sa inteleaga importanta folosirii unui program de control parental si nevoia de a supraveghea activitatea copiilor pe retele sociale si pe internet, in general", a declarat autoarea studiului.

×