x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șeful ANAF despre amenda dată țăranilor ce vând mere: Vin acești nemernici care fac de râs ANAF.... Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF Nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament

Șeful ANAF despre amenda dată țăranilor ce vând mere: Vin acești nemernici care fac de râs ANAF.... Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF Nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament

11 Noi 2022   •   13:45
Șeful ANAF despre amenda dată țăranilor ce vând mere:  Vin acești nemernici care fac de râs ANAF.... Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF Nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament

Doi inspectori Antifraudă au amendat cu câte 30.000 de lei patru țărani care vindeau mere și pere pe marginea drumului. Președintele ANAF îi critică în termeni duri: „Nu pot și nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament”.

„Doi inspectori de la Antifraudă Deva, deci din vestul țării, au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. În mintea lor au considerat că în Timișoara toate cluburile își fiscalizează toate veniturile, toată marile restaurante își înregistrează tot ceea ce vând, că în Caraș nu se mai face contrabandă cu alcool și ce au considerat acești inspectori, acești indivizi, pentru că dacă-i numesc inspectori antifraudă, deja e prea mult - s-au dus în luna octombrie și au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor oameni, acelor țărani carestau pe marginea drumului și vând niște mere, niște pere, niște struguri, poate un borcan cu miere. Acești indivizi le-au dat la patru asemenea persoane câte 30.000 de lei amendă. Deci aici au considerat ei că este marea evaziune fiscală”, spune Lucian Heiuș.

El spune că nivelul amenzii este prea mare și a îndemnat cele patru persoane să conteste în instanță amenzile, iar juriștii care vor reprezenta ANAF vor fi de acord ca acestea să fie transformate în avertismente.

„Un om care în loc să fure, în loc să stea cu mâna întinsă, stă toată ziua în soare, în praf, în vânt să vândă niște produse să-și completeze venitul. Și vin acești nemernici care fac de râs ANAF.... Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF și că așa înțeleg ei că trebuie să luptăm împotriva marii evaziuni fiscale. Începând cu 1 noiembrie am schimbat directorul general adjunct care coordonează Antifrauda din vestul țării, iar de luni Direcția de integritate se duce să cerceteze modul în care își desfășoară activitatea acești inspectori și cum își permit ei să amendeze niște oameni cu asemenea sume, cu asemenea discrepanțe pentru o faptă care că poate nu-i corectă, dar să dai 30.000 de lei amendă că l-ai găsit cu trei litri de țuică...Nu pot și nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament”, adaugă Heiuș.

El afirmă că cei doi inspectori vor fi aspri sancționați.

Heiuș le-a transmis un mesaj tuturor inspectorilor care merg în control: „Dacă nu sunt în stare și nu au pregătirea profesională, nu au curajul să meargă să se lupte cu marii evazioniști, să meargă să-și caute de lucru în alte instituții și le semnez imediat transferul”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lucian Heiuș antifrauda inspectori anaf