x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Herastrau - Incepe demolarea teraselor?

Herastrau - Incepe demolarea teraselor?

de Monica C. Andrei    |    17 Iul 2006   •   00:00
Herastrau - Incepe demolarea teraselor?

A expirat timpul acordat de Prima-ria Capitalei proprietarilor de tera-se ilegale din Parcul Herastrau. Asa ca astazi, municipalitatea a promis demolarea carciumilor, cele mai multe aparute pe locul fostelor wc-uri publice.

A expirat timpul acordat de Primaria Capitalei proprietarilor de terase ilegale din Parcul Herastrau. Asa ca, astazi, municipalitatea promite demolarea carciumilor aparute in marea lor majoritate pe fostele wc-uri publice. Primele trecute pe lista neagra sunt cele dinspre Arcul de Triumf.

Jurnalul National a publicat o serie de materiale pe tema teraselor si restaurantelor din Parcul Herastrau, care isi desfasoara activitatea in ilegalitate, fara avize, majoritatea fiind construite pe fostele wc-uri publice. In urma cu o saptamana, primarul general Adriean Videanu a avut o discutie cu proprietarii constructiilor fara autorizatii din zona verde, acestia din urma promitandu-i ca le vor demola singuri. N-a fost sa fie asa. La doar o zi de la negociere, in Herastrau era liniste si pace. Ba mai mult se si construia. Nici ieri, nu era mare forfota prin parc, probabil ca investitorii s-au obisnuit deja cu amenintarile neonorate ale autoritatilor locale.

AFACERE. Interesant este ca si in acest caz, nu exista o evidenta clara a teraselor si restaurantelor amplasate pe spatiul verde din parc. Cert este ca printre firmele care au transformat wc-urile publice in afaceri de succes se numara: SC DINO PARC SRL (2 amplasamente), SC TOTAL FOREST SRL care a vandut locatia firmei SC TOTAL DEVELOMPMENT SRL (3 locatii), SC SOLO EXIM SRIL (2 locatii), SC ALVI COM PROD SRL (2 locatii), SC SIRETUL SRL (1 spatiu), SC VIC si IOANA SRL (1 spatiu).

Teoretic, restaurantele de fite detinute de firmele mai sus mentionate ar trebui demolate astazi de inspectorii municipalitatii. Situatia din Herastrau este cunoscuta si de specialistii Uniunii Europene care nu vor aproba finantarea cu 13 milioane de euro a proiectului de reabilitare a parcurilor bucurestene, pana cand acestea nu vor fi curatate in primul rand de constructii ilegale.

Primele locatii desfiintate vor fi cele dinspre Arcul de Triumf. Inspectorii municipali n-ar trebui sa-l uite nici pe Dumitru Dragomir care a ridicat de ceva vreme o constructie fara nici un aviz pe malul Lacului Herastrau.

×
Subiecte în articol: observator herastrau