x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hidrosind respinge planul de reorganizare a Hidroelectrica

Hidrosind respinge planul de reorganizare a Hidroelectrica

19 Iun 2013   •   08:59
Hidrosind respinge planul de reorganizare a Hidroelectrica

Sindicatul Hidrosind nu a fost de acord cu tabelul de creanţe şi planul de reorganizare a Hidroelectrica, a declarat, Decebal Sulea, preşedintele organizaţiei sindicale.

'Noi am fost împotriva tabelului de creanţe şi planului de reorganizare a Hidroelectrica. În tabelul de creanţe există 655 de salariaţi, care sunt prinşi ori cu sume mai mici decât cele legale, ori fără sume. Acesta este motivul principal pentru care am dorit rectificarea tabelului. În ceea ce priveşte planul de reorganizare, acesta implică desfiinţarea a şase sucursale ale Hidroelectrica, şi, deci, disponibilizări de personal', a afirmat Sulea. Acesta a precizat, totodată, că documentele aprobate de creditori vor fi folosite în cadrul proceselor pe care Hidrosind le are pe rolul instanţelor de judecată. 'Vom folosi documentele rezultate în cadrul Adunării creditorilor în procesele pe care le-am deschis deja în instanţă. Dorinţa noastră, a membrilor de sindicat, este ca Hidroelectrica să iasă cât mai rapid din insolvenţă', a mai spus preşedintele Hidrosind.

În data de 5 iunie, acţionarii Hidroelectrica au aprobat în Adunarea Generală procesul de restructurare a societăţii, din 13 sucursale compania urmând să rămână cu şapte, iar numărul de posturi să fie redus cu circa 300 la nivelul societăţii. Economia estimată la fondul de salarii va fi de circa şase milioane euro/an.

×